HACCP ADVIES AUDIT

 

In het kader van de beheersing van de voedselveiligheid dienen alle organisaties waar met levensmiddelen gewerkt wordt, te voldoen aan de Europese wetgeving inzake het HACCP (Hazard Analysis Critical Control Points) -systeem. Organisaties behoren volgens de Warenwetregeling “Hygiëne van levensmiddelen” de productiewijze zo te beheersen dat zij de veiligheid van eten en drinken garanderen. Het is verplicht om jaarlijks een voedselveiligheidsaudit uit te voeren om zo gezondheidsbedreigingen te voorkomen. Dit is van toepassing voor centrale keukens, restaurants, lunchrooms, afdelingen en woonvormen binnen zorginstellingen.

Om te weten of uw organisatie de kritische controlepunten in beeld heeft, kunt u een HACCP Advies Audit laten uitvoeren. Onze adviseur brengt in beeld hoe uw organisatie met de inname, opslag en verwerking van voedsel omgaat. In het rapport vindt u een duidelijke analyse met aanbevelingen. Het rapport bevat foto’s van de plaatsen waar een mogelijk gevaar dreigt. Naast deze constateringen is het rapport ook voorzien van praktijkgerichte verbeteradviezen. De structuur van de rapporten is zo opgezet dat de voortgang van het beheer zichtbaar wordt. Met dit rapport kunt u teams gericht sturen op het verbeteren van de voedselveiligheidsketen.

Bij een goed resultaat ontvangt u het Hygiëne Oké-certificaat. Met dit certificaat wordt het voor uw gasten direct zichtbaar dat de voedselveiligheid binnen de organisatie in orde is. Denk hierbij ook aan een vermelding op de website. Aan dit certificaat zijn geen extra kosten verbonden.

Interesse in onze dienstverlening?
Bel ons vrijblijvend op 06 - 49 42 10 19
Of stuur een WhatsApp bericht!