ONZE VISIE OP TRAINING

Het vergroten van kennis en vaardigheden van medewerkers gaat verder dan alleen het delen van kennis. Nieuwe kennis moet motiveren, verhelderen, verbeteren en veranderen. ‘In samenhang’ en ‘in samenwerking’ zijn de basisgedachten van waaruit wij werken.

 • Kennis overbrengen
 • Versterken van de motivatie
 • Vergroten van de samenwerking

Wie met voeding bezig is, heeft een belangrijke sleutel in handen als het gaat om het welzijn van cliënten en gasten. Elke medewerker moet zijn steentje bijdragen om te zorgen voor veilig voedsel. Als team werk je samen, bespreek je de noodzakelijke punten, volg je zo nauwgezet mogelijk de procedures.

 

TRAININGSVORM: DE CARROUSEL TRAINING

De Carrousel training appelleert aan de verschillende manieren waarop mensen leren. Sommigen leren door te zien, anderen hebben meer aan een theoretische onderbouwing van de praktijk, weer anderen gaan graag praktisch aan het werk om kennis op te doen. In de carrouseltraining werken we met vier hoeken. In iedere hoek bieden we een programma onderdeel in een andere leerstijl aan.

De training begint met een korte introductie. Daarna wordt de groep deelnemers in tweeën verdeeld. De beide groepen doorlopen de vier hoeken in een eigen volgorde.

De Carrousel bestaat gewoonlijk uit de volgende hoeken:

 1. De informatiehoek, leren door instructie.
 2. De ervaringshoek, leren door doen (learning by doing).
 3. De interactieve hoek, leren door een spel- of quizvorm.
 4. De audiovisuele hoek, leren door filmfragmenten en deze toelichten en verdiepen.

TWEE TRAINERS

Bij iedere training zetten wij twee trainers in. Dat maakt het mogelijk om met kleine groepen te werken en het leren effectiever te laten verlopen. Daarnaast hebben de trainers hun eigen specifieke inbreng in de trainingen, op inhoudelijk en groepsdynamisch gebied.

Onze trainingen bieden wij per module of in clustervorm aan. Ook is het mogelijk om op grond van uw eigen gedachten en ideeën trainingen te ontwikkelen. Train-de-trainer behoort ook tot de mogelijkheden.

Een training van Driessen Hygiëne Totaal:

 • is prikkelend en uitdagend
 • gaat uit van vragen die onder medewerkers leven
 • levert kennis op maat, is praktijkgericht en direct toepasbaar
 • stimuleert het vinden van creatieve oplossingen door medewerkers

Interesse in onze dienstverlening?
Bel ons vrijblijvend op 06 - 49 42 10 19
Of stuur een WhatsApp bericht!