HACCP IN DE PRAKTIJK
Organisaties waar eet- en drinkwaren bereid, verwerkt, vervoerd of behandeld worden behoren volgens de Hygiëne wetgeving de medewerkers te scholen in de HACCP-basisregels. Het doel hiervan is gezondheidsbedreigingen te voorkomen. Dit is ook van toepassing voor afdelingen binnen zorginstellingen. De Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit controleert op de naleving van deze wetgeving.
Elke medewerker moet zijn steentje bijdragen om te zorgen voor veilig voedsel. Als team werk je samen, bespreek je de noodzakelijke punten, volg je zo nauwgezet mogelijk de procedures. Maar hoe staat het binnen het team met de collegialiteit en de samenwerking? In deze training richten we ons op het wezen van teamwork en op de regels van HACCP. We behandelen alle wettelijke verplichtingen (HACCP) waarbij we zoveel mogelijk rekening houden met de eigen praktijksituatie. Door een evenwichtige combinatie van theorie en praktijk proberen we nieuwe kennis zoveel mogelijk op de praktijk te laten aansluiten. De training kan worden afgesloten met een toets en met het uitreiken van certificaten voor de deelnemers.
DOEL
- Het overbrengen van de HACCP-basisregels.
- Het inzicht krijgen in de eigen rol als voedselvoorziener.
- Het inzicht krijgen in veelkleurigheid van een team.
- Het bevorderen van het systematisch voedselveilig werken.