TRAINING ETIKETTERING & ALLERGENEN

Voedselallergie is een toenemend gezondheidsprobleem. Er zijn steeds meer gasten en consumenten met specifieke dieetbeperkingen. Daarnaast is er nieuwe wetgeving waardoor het verplicht is geworden om allergeneninformatie te geven.

Sinds 13 december 2014 zijn instellingen wettelijk verplicht informatie te geven aan gasten of er allergenen in het eten zijn verwerkt. Ieder bedrijf dat eet- en drinkwaren bereidt en verkoopt is verplicht om deze allergeneninformatie beschikbaar te hebben. Driekwart jaar na invoering van de allergenenwetgeving gaat de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) hierop controleren.

Tijdens onze praktische allergenen training leren de deelnemers hoe zij deze allergeneninformatie eenvoudig kunnen samenstellen en gasten goed kunnen informeren.

DOEL ALLERGENEN TRAINING

Tijdens onze eendaagse training leren de deelnemers de verplichte Allergenenwet op een eenvoudige manier in de praktijk toe te passen en zijn zij voorbereid op allergenenvragen van gasten. Na het volgen van deze training beschikken de medewerkers over de verplichte kennis van allergenen en de allergenenwetgeving!

CURSUSONDERWERPEN

  • wat houdt de allergenenwetgeving in?
  • wat is voedselallergie en voedselintolerantie?
  • welke wettelijke allergenen zijn er?
  • in welke producten zitten allergenen?
  • samenstellen van allergeneninformatie
  • receptuur en ingrediënten
  • allergenenbeleid en etikettering
  • allergeneninformatie communiceren naar gasten

INCLUSIEF ALLERGENEN CERTIFICAAT

Na de training ontvangen de deelnemers het Allergenen Certificaat.

TOELATINGSEISEN

Er is geen vooropleiding vereist.

Interesse in onze dienstverlening?
Bel ons vrijblijvend op 06 - 49 42 10 19
Of stuur een WhatsApp bericht!